Forlaget skriver om denne boka:
Denne boka starter med en gjennomgang av de ulike metodene vi kan bruke for å bekjempe skadeorganismer: Tiltak i plantekulturen, resistens, fysisk bekjempelse, bioteknisk bekjempelse (f.eks. feromoner), biologisk bekjempelse, kjemisk bekjempelse og integrert bekjempelse. Integrert bekjempelse betyr å ta i bruk flere metoder for å holde en skadegjører i sjakk, slik at ikke skaden blir stor. Kjemiske midler brukes bare dersom dette anses nødvendig etter at en harfulgt nøye med i utviklingen av skadegjøreren og når de naturlige kontrollfaktorene ikke ertilstrekkelig for å hindre økonomisk tap.
Hoveddelen av boka er en gjennomgang av skadegjørere i hver kultur:
Potet, korn, engvekster, oljevekster, beter, erter, gulrot, korsblomstra grønnsaker, løk og purre. Beskrivelsen er supplert med tegninger og fotografier. Boka har 1 04 fotografier ifargerfor å lette identifiseringen av skadegjørerne.
Forfatterne, Trond Hofsvang og Leif Sundheim, har i mange år hatt ansvaret for undervisningen om henholdsvis skadedyr og plantesjukdommer ved Norges landbrukshøgskole.