Magne Mo beskriver de mikrobiologiske og kjemiske forhold som ligger til grunn for produksjonen av surfor, og hvordan disse virker inn på kvaliteten av surforet og effekten av surfor som formiddel. Han ønsker å gi leseren forståelse for sammenhengen mellom det mikrobiologiske og kjemiske, via det tekniske utstyret og arbeidet som legges ned, til kvaliteten på det ferdige surforet og den produksjonen av melk og kjøtt som oppnås.
Boka er skrevet for studenter på høyskole- og universitetsnivå. Den passer også godt for ansatte i veiledningstjenesten, aktive husdyrbrukere og elever på videregående skole eller teknisk fagskole som ønsker å fordype seg i emnet.
Boka er også aktuell for kurs i studiering gjennom Bygdefolkets Studieforbund.
Magne Mo er i dag ansatt som forskningssjef innen Forskningsprogrammet «Konservering av for» ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Universitetet for miljø- og biovitenskap. Før det arbeidet han i nesten 20 år ved Norges landbrukshøgskole innen forkonservering og foring av melkeku. Deretter var han i ni år daglig leder av A/S Norsk Forkonservering «NOFO», inntil det i 1996 -ble solgt til Norsk Hydro.