Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Bestill
Husk denne
(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
Vis alltid denne fanen
Forlaget skriver om denne boka:
Den danske forfatteren Thomas Læssøe har laget en referansebok med unike illustrasjoner, inngående artsbeskrivelser, samt en oppskriftssamling. Bokenomhandler også soppens formering, næringskjede og livssyklus. Boken er oversatt av en av Norges fremste soppkjennere og inneholder alle de norske hovedartene. Fagkonsulent Gro Gulden. Overs.: Oliver Smith. 256 s., ill., ib., kvartformat.
Vis alltid denne fanen
Side Fruktlegemene 8 Hatter, stilker og skiver 10 Sporefarge og fruktlegemets størrelse 12 Bestemmelsesnøkkel 14 ARTSBESKRIVELSER 23 Slik bruker du boken 24 SEKKSPORESOPPER 26 Morkelfamilien 26 Høstmorkelfamilien 28 Svartgubbefamilien 29 Begersoppfamilien 30 Øresoppfamilien 31 Trøffelfamilien 34 Jordtungefamilien 35 STILKSPORESOPPER Skrukkørefamilien 43 Gelésoppfamilien 44 Tåresoppfamilien 46 Kantarellfamilien 47 Køllesoppfamilien 49 Fingersoppfamilien 51 Blomkålsoppfamilien 51 Korallsoppfamilien 52 Matpiggsoppfamilien 53 Konglepiggsoppfamilien 54 Korallpiggsoppfamilien 55 Barksoppfamilien 56 Kjellersoppfamilien 58 Frynsesoppfamilien 59 Broddsoppfamilien 62 Oksetungesoppfamilien 64 Kløyvsoppfamilien 64 Flatkjukefamilien 65 Poresoppfamilien 66 Vokssoppfamilien 79 Musserongfamilien 84 Rødskivesoppfamilien 123 Skjermsoppfamilien 127 Fluesoppfamilien 130 Sjampinjongfamilien 136 Blekksoppfamilien 146 Halmsoppfamilien 152 Kragesoppfamilien 154 Muslingsoppfamilien 162 Slørsoppfamilien 163 Kremlefamilien 180 Pluggsoppfamilien 199 Sleipsoppfamilien 201 Rørsoppfamilien 202 Skjellrørsoppfamilien 215 Stanksoppfamilien 216 Gittersoppfamilien 217 Fugleredesoppfamilien 218 Jordstjernefamilien 219 Røyksoppfamilien 221 Potetrøyksoppfamilien 225 MATLAGING MED SOPP FRA NATUREN På jakt etter råvarer 228 Tilberedning av skogssopp 230 OPPSKRIFTER Sprøstekte steinsopphatter 236 Steinsopphatter med potet og selleri 237 Fylte parasollsopphatter 238 Ekte morkler og gul paprika 239 Blader av rossosalat fylt med sjampinjong 240 Eggestand med sjampinjong 241 Matriskehatter kokt i fløte 242 Saus med reker, kamskjell og sopp 243 Kantarell og mascarponesaus 244 Eggerøre med kantareller 244 Piggsopprullader 245 Ost- og soppgrateng 246 Biff i soppsaus 247 Risotto med soppsaus 247 Suppe av blandet sopp 248 Kylling i soppsaus 249 Ovnsstekt ørret garnert med blandet sopp 249 Risotto med hvit trøffel 250 Spaghetti med svarte trøfler 251 Stikkordregister 252