Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2017 . - Bok . - 207 s. ill. farge
Hylleplass:
H
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Biblioteket Biblioteket/Biologi, økologi, fysikk ogPå hylla
Er det mulig å måle smak? Må biffen romtemperes før den stekes?

En fysikkprofessor mener at sukkerbrødet ikke faller sammen hvis du slipper det hardt ned i bordet når det tas ut av ovnen. En kokk påstår at stekt fisk blir saftigere hvis du ikke forvarmer stekepanna. Stemmer det? Og er det juks å servere en eplepai uten epler hvis gjestene ikke merker det?

Verden er full av myter og meninger om mat. Maten er ikke bare næring, mat er også kultur, tradisjon og følelser. Når du lager mat utøver du ikke bare et håndverk, du sjonglerer også biologi, fysikk og kjemi.

I Kjemi på kjøkkenet har forfatterne, to kjemikere, gått systematisk til verks for å undersøke kjente påstander om mat, og prøve å forstå hvorfor matoppskriftene er som de er. Resultatet? Økt kunnskap, matglede og en god del overraskelser.

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Kjemi på kjøkkenet : : Om hvorf
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom